Käytiin sitten esineitäkin ottamassa tänään. Kovin oli lämmin ja painostava ilma sitten iltapäivällä.

Simo ja Salli pääsivät sotkemaan aluetta sekä molemmat hakemaan yhden esineen, vähänkö varsinkin Simo oli tohkeissaan. Alueesta tuli 25m leveä ja 60m syvä.

Ukko otti esineet ensin. Taas kerran ensimmäinen pisto oli noin 10m ja takaisin. Seuraavalla upposi hieman syvemmälle, mutta jäi seisomaan ja ihmettelemään keskelle aluetta. Viimein kolmannella pistolla upposi hitaasti mutta varmasti tarpeeksi syvälle ja löysi ensimmäisen esineen oikeasta takakulmasta. Esineen tuomisessa ei ollut mitään ongelmia, päinvastoin vauhdilla takaisin iloisena että löytyi. Seuraavalla pistolla jäi taas eteen pyörimään ja ihmettelemään. Kutsuin takaisin ja sitten jo lähti kunnolla ja teki kunnolla myös töitä löytääkseen toisen esineen. Löydettyään taas vauhdilla takaisin.

Ongelma on edelleen saada Ukko lähtemään kunnolla ja halukkaasti ruutuun. Kun sen kerran saa menemään esineen tuominen ei ole ongelma. Mutta onhan se nähty että jos Ukko haistaa että joku muu koira on ollut ruudussa ennen sitä on vaikeaa, vaikka se koira olisi ollut joku omista. Mutta harjoitellaan lisää, nyt ongelma seison esineen päällä enkä tuo on historiaa.

Vinski pääsi myös esineruutuun, mutta jäljestysvaihde oli jäänyt päälle eikä esineet kiinnostaneet pätkääkään. Täytyy tehdä seuraava harjoistus toisella tapaa. Eli kokeilen niin etten sotke aluetta ollenkaan ja vie alueen ulkopuolelta kaaressa esineen ruutuun Vinskin kanssa ja lähetän keskeltä, jos ne muut hajut ei sotkisi. Ja toki tauon jälkeen oli ilmeisesti liian paljon tekemistä nuorelle miehelle, kun mikään ei vielä ole osaamisen tasolla. Ohjaajahan voisi yrittää muistaa että toinen osaa ja toinen ei.