Tänään otettiin sitten taas jälkeä. Sekä hieman tottista.

Vinski pääsi jäljelle, pohjana helppo kulkuista kangasmaastoa. Jälki oli noin 75m pitkä ja makupalat joka kolmannella askeleella. Tuuli hieman pyöri, mutta Vinskille ei siitä kuitenkaan haittaa ollut. Vinski lähti hyvin jäljelle, otti makupalat alusta ja eteni rauhallisesti n. 10m. Sitten nosti hetkeksi pään ylös ja ihmetteli. Mutta jatkoi matkaa itse ja loppu jälki menikin mallikkaasti. Kun tuulen puuska tuli niin painoi vaan kuonoa tiiviimmin maahan ja jatkoi matkaa. Kovin olen tyytyväinen nuoreen mieheen.

Tottista otettiin sen verran että n. 2m useampi luoksetulo eteen ettei vaan opi tulemaan vinoon. Hyvin tuli suoraan eteen istumaan ja tarpeeksi lähelle.

Ukon jälki taas oli toista tuntia vanha ja n. 700m pitkä. Sisälsi 6 keppiä ja 2 kulmaa sekä 1 piikkikulma. Maasto vaihteli kangasmaastosta, peitteeseempään ruohikkoon. Kulmat tulivat mäkeen jossa tuuli pyöri.

Lähti hyvin janalta. Ensimmäisen kepin nosti suuhunsa hyvin mutta koirasta näki että ajatteli jatkaa matkaa keppi suussa. Mutta toi kuitenkin kepin minulle; eli eilinen epäilys liian kiire pitää paikkansa. Lisää keppi harkkaa siis. 2 ja 3 keppi nousi hyvin ja makupalat maistuivat. Seuraavana olikin kulma josta ajettiin yli ja pyörittiin aikamme. Nosti jäljen kyllä mutta 4 keppi jäi metsään . Seuraavan tulikin vastaan piikkikulma jonka ajoi hyvin, mutta tuuli ei juuri silloin pyörinyt niin pahasti. 5 keppi oli piikkikulman jälkeen olevalla suoralla ja tuuli painoi jälkeä useamman metrin sivuun ja keppi jäi metsään. Seuraavan kulman otti hyvin mutta sen jälkeen suoralla ajoi siksakki ja usko meinasi koiralta loppua kun keppejä ei tuntunut löytyvän. Viimeistä keppi haki varmaan pari minuutti pyörimällä suurta ympyrää, mutta löytyihän se sieltä. Tyytyväinen olen että pyörivässäkin tuulessa jaksoi hakea jälkeä hukan jälkeen ja jaksoi tarkenkentaa viimeistä keppiä. Montaa jälkehän ei ole vielä takana tänä vuonna niin lisää harjoituksia kehiin niin eiköhän se siitä homma parane.

Tottisteltiin myös harjoittelemalla n. 5m eteen tulemista. Hieman ollut pitkällä matkalla vinoutta eteen istumisissa, joten syytä nyt harjoitella lyhyellä matkalla. Liikkeestä istumista harjoiteltiin myös ja tänään taas oli istuminen hukassa. Varmaan syynä on minun käsky? Täytyy käydä harjoittelemassa ryhmässä jotta joku sanoo mistä klikkaa. Hypyn lisäksi istuminen on ollut aina meidän herkin liike ja nytkin tarjosi seisomista tilalle, kunnes lamppu syttyi ainiin istu. Koiraa edelleen hieman hämmentää se että minä olen jäykkä myös harjoituksissa, mutta tämä muutos palvelee meitä kisoissa sitten. Kun rautakankikin on minua rennompi kisatilanteessa........