Kiirettä on pitänyt vähän kaiken kanssa:

Launtaina olin koiranäyttelyssä Sallin ja Simon kanssa. Simo ei ollut käynyt näyttelyissä lähes 3 vuoteen, joten hieman jännitti miten vanha jäärä muistaa näytelmät. Olin pyytänyt ystäväni Kirsin mukaan ja esittämään Simon. Simo meni hienosti, mitä nyt perinteisesti väänsi seisomisen kanssa mutta lopputulos PU4 ja ROP-vet oli hieno. Sallin tyttö Vanni esiintyi hienosti kanssani mutta liikkeistä tuli sanomista ja tulos EH1. Salli taas esiintyi tapansa mukaan hienosti ollen ERI2 PN3 v-cacib. Salli kävi myös  junnukehässä pyörähtämässä ja esiintyi hienosti sielläkin. Mukava oli katsoa. Ukko ja Vinski keräsivät voimia kotona tällä aikaa kun muut edustivat.

Sunnuntaina olikin sitten kissanpentujen katselu kierros. Ajelin Tampereelle-Viialaan-Forssaan ja sieltä kotiin Kouvolaan. Koirat olivat mukana totuttelemassa ajeluun ja odottamiseen. Aapiskukon pihassa pysähdyttiin ensimmäisen kerran ja pääsivät kävelylle. Ukko on aivan intopiukeena että tehdään jotain, roikkui hihnassa ja haukkui. Vinskin kanssa on näitä reissuja tehty aivan liian vähän ja koirasta kyllä huomasi että ihmettelyn puolelle meni. Seuraavan kerran koirat pääsivät ulos Viialassa. Ukko kävi niin kuumana että otettiin pieni pätkä tottista että patukka leikkiä, jotta uskalsin laittaa Vinskin kanssa samaan häkkiin. Vinski jatkoi ihmettelyä täälläkin, mutta ei se hätkähtele enää mitään kuitenkaan, ei vain vielä osaa keskittyä tekemiseen. Päästyämme Forssaan kävimme kävelemässä ennen pois lähtöä sieltä. Vinskikin alkoi rentoutua ja olla oma itsensä. Ukko nyt edelleen kävi ylikierroksilla, mutta minusta tämä lupaa hyvää kisoja ajatellen. Osaa siis levätä autossa ja kerätä voimia.

Maanantai menikin sitten parannellessa ohjaajan päänsärkyä eikä minusta ollut mihinkään. Lenkille toki porukka pääsi riehumaan mutta siinä olikin kaikki mitä tehtiin.

Tänään sitten taas ohjaajakin toimintakunnossa ja käytiin jäljestämässä että esineillä.

Vinskille tein n. 100m pitkän jäljen ja joka 5 askeleelle namit. Uutta oli että mukana myös ensimmäinen kaarre. Poika lähti hyvin jäljestämään, hieman pyörimistä alussa johtuen että ajoi makupalat yli. N. 20m edettyään rahoittui jäljestämään ja jokainen makupala kyllä löytyi. Kaarteesta ajoi keskeltä yli ja jäi ihmettelemään. Kävi hetkeksi syömään heinää sijaistoimintoja kunnes lamppu syttyi päässä että jälki. Palasi takaisin siihen missä eksyi ja jatkoi jäljen mallikkaasti loppuun. Hieman on vauhtia liikaa, saas nähdä mikä vauhtihirmu on tulossa, mutta hyvin kestää jo nyt jarruttamista.  Huomenna mennään peltojäljellä käymään ennekuin lähdemme ajelemaan Slinnaan pentuja katsomaan. Tuleepahan Vinskille taas yksi matkapäivä lisää. Esineistä emme ottaneet mutta kävimme sotkemassa Ukolle alueen ja heittelin esineitä Ukkoa varten, mutta nuorta miestä kiinnosti enemmän nenä maassa kulku joten ei esineitä tänään. Panostamme vähän aikaan saalisleikkeihin jos ne esineetkin sitten alkavat kiinnostaa.

Ukko kohdalla ei voi muuta sanoa kuin UPEEEETA! Tämän päivän suorituksella ohjaaja jaksaa taas uskoa tulevaisuuteen.

Ukon kanssa menimme ensiksi valmiiksi tehtyyn esineruutuun joka oli n. 50x60. Tulin alueen laitaan kuten kokeissa eli seurautin koiraa n. 30m ja sitten pysähdys alueen reunaan ja viittoilin alueen rajoja. Siitä siirryin keskelle lähettämään ensimmäisen piston. Ukko lähti vauhdilla takarajalle ja toi sieltä esineen. Siirryi seuraavaa pistoa varten alueen oikeaan kulmaan. Lähetin koiran ja lähti laukalla taakse ja paluu matkalla poimi esineen keskeltä. Seuraavaa pistoa varten siirryin taas keskivaiheille. Lähti hyvin meni takarajalle jossa risteile hyvin. Tuli takaisin ilman esinettä, mutta häntä heiluen. Siirryi seuraavaa lähetystä varten vasempaan nurkkaan ja edelleen Ukko lähti hyvin. Juoksi takakulmaan ja toi viimeisen eli esineen numero 3 vauhdilla. Luovutukset kunnossa ja halu tehdä töitä. Upea suoritus Ukolta!

Juotin koiran ja makuutin n. 5min paikaallaan. Sitten siirryttiin suoraan jäljelle. Jälki oli tänään n. 500m pitkä jossa kulmia oli kaikkiaan 4 kpl. Osa kulmista tuli liiankin lähelle toisiaan mutta ei haitannut. Kepit olivat niin että alussa tiheämmässä ja viimeinen taas 150m suoran päässä. 

Janan otti hyvin , jälki lähti n. 40m tällä kertaa. Ensimmäisen kepin löysi hyvin. Toi tohkeissaan minulle. Palkkasin hyvin ja leikin kepillä Ukon kanssa. Lähti hyvin jatkamaan jälkeä. Kulman otti hyvin ja kulmasta olikin keppi jo n. 15m päässä vahvistamassa kulmaa. Siitä sitten seuraavaan kulmaan jonka otti hyvin myös. Keppi 3 nousi matkalla hyvin. Siitä jälki jatkui ryteikön läpi pellon viereen, jossa tuuli pyöri taas kerran. Hieman koira oikaisi pellon laidassa olevaa kulmaa mutta muuten mallikkaasti. Kulman jälkeen olikin taas suhteellisen lähellä vahvistuskeppi joka löytyi hyvin. Tästä jatkettiin sitten seuraavaan kulmaan jonka jälkeen keppi joka löytyi hyvin. Sitten alkoi pitkä suora joka menin parin polun yli jossa saattanut olla kulkijoita sillä aikaa kun jälki vanheni. Hieman epäröi mennä polkujen yli mutta ei mitään suurempaa. Hieman taas pitkä suora vaikutti itseluottamukseen mutta pari varmistusta lukuunottamatta meni hyvin. Viimeisen kepin yli ajoi mutta palasi itse sitä hakemaan eli tod.näk tuuli kuljetti hajua muutoman metrin yli.

Ohjaaja on onnellinen: 6 keppiä ja 3 esinettä ja koira innokas ja halukas tekemään. Ollaan me jotain osattu tehdä oikein. Ukko sai mahtavat kehut joka kepistä että esineestä ja ihan ansaitusti. Ajeleminen tekee näköjään hyvää.....

Täytys varmaan tottistakin harjoitella................