Noh niin. Tänään sitten taas ehdittiin jäljelle. Aurinkoista ja ei voi sanoa että olisi metsässä tuullut.

Vinski on ollut saikulla tässä pari viikkoa eli ei oikein ehditty edes aloittaa muistelemaan mitä jälki olikaan kun jäi saikulle. Vinski on koira joka kantaa kaikkea ja noutaa kaikkea. Tuossa alkukuusta hajoitti etuhampaansa ilmeisesti kiveen ja se jouduttiin poistamaan. Herraa ei hampaan poistaminen paljon hetkauttanut tai menoa tuntunut haittaavan, mutta minä en halunnut ottaa riskiä että sattuu lisää ja muistaa myöhemmin.

Joten tänään ajettiin sitten metsään makupala jälki n. 50m. Tuli todettua että makupalat olivat liian tiheässä ja hyvin koira muistaa mitä jälki on eli vaikeutamme seuraavaa jälkeä ja harvennamme makupaloja. Viime syksyn alkeisharjoitukset jäivät todella kesken kun ohjaajalta hajosi sopivasti selkä ja jäljen ajaminen oli mahdotonta.Vinski näyttää olevan hyvän maavainuinen koira joka keskittyy hyvin tehtäväänsä, tästä on hyvä jatkaa.

Ukko taas ajoi n. 400m pitkän jäljen jossa 2 kulmaa ja 5 keppiä. Vanhentua annoin n. 45min ja kepit oli otettu käteen 10min ennen jälkeä suoraan metsästä ja merkkasin ne kynällä. Janalle lähti erinomaisesti, luoti suoraan 35m, josta poimi jälken mallikkaasti. Talvi on tehnyt hyvää, uskalsi mennä reippaasti koko liinan mitan janaa eikä vilkuillut minuun päinkään tukea hakeakseen. Ensimmäinen keppi jäi taas nostamatta, vaikka meni ihan päältä. Ilmeisesti ei vain malta vielä siinä vaiheessa, mutta tämä ongelma on ollut jo viime vuonnakin. Täytyy vain harjoitella lisää. Kulmat menivät mallikkaasti sekä loput 4 keppiä nousivat hyvin. Ukko ajoi jäljen hyvällä motivaatiolla ja sopivalla vauhdilla. Näki koko koirasta että kivaa on ja se on tärkeintä.