Tänään meillä olikin sitten metsäharkkojen vuoro.

Lämmintä iltapäivällä näytti mittari Utissa +26 että lämmintä. Mutta parempi harjoitella kuitenkin eriaikoina että eri lämpötiloissa, jotta kokeessa ei nouse keli kynnyskysymykseksi.

Ukolle tein ensin esineruudun: Ruuru itsessään oli 50x60 ja 2 esinettä. Kävin sotkemassa ruudun Sallin ja Simon kanssa, jotta saataisiin kunnolla sotkettua.Toinen esine tuli oikeaan etukulmaan ja toinen vasempaan sivulaitaan keskikohdan paikkeille.

Ukko lähti ensimmäiselle pistolle hyvin oikeasta etureunasta vastakkaiseen takakulmaan. Sieltä eteni hyvin vasempaan takakulmaan josta risteillen minua kohti. Nosti vasemman esineen ja lähti tuomaaan. Jostain syystä pudotti matkalla esineen?. Laitoin koiran uudestaan hieman keskemmältä ja kävi hakemassa oikean takakulman esineen. Kehuin ja uusi lähetys. Jäi hieman eteen pyörimään ja merkkasi. Komensin pois. Lähetin vasemmasta etukulmasta uudestaan ja kävi takarajalla pyörimässä ja yritti merkata. Kutsuin pois ja uusi lähetyst keskemmältä. Nyt kävi hakemassa pudottamansa esineen. Hirmuiset kehut koiralle ja lelusta kunnon taistelua. Ukko liikkuu nyt halukkaasti ruudussa ja määrätietoisesti ja ennenkaikkea nenä auki. Mutta vauhtia saisi toki olla enemmän, menee sitä Ukko jolkotusta eli ravilla. Noh täytyy olla tyytyväinen että umpisolmu esineiden kanssa ollaan saatu avattu ja Ukosta on kivaa.

Jälki oli kuivassa kangasmaastossa, ja todellakin kuiva pinta vaikka oli satanut eilen. Jana oli 50m ja jälki lähti 50m vasemmalle. Jäljellä oli 5 kulmaa ja 6 keppiä sekä 1 200m suora. Jäljellä oli pituutta n. 800m ja juurikaan tuulta ei ollut.

Ukko lähti liinan pituuden janalle hyvin, mutta sitten pyrki janan oikealle puolelle, jonne en laskenut. Lähetin uudestaan suoraan ja nyt päästiinkin määrätietoisesti loppuun. Pitää ottaa perjantaina eri pituisia janalähtöjä pelkästään, jotta saadaan taas varmuutta. Ukko otti takajäljen , josta palautin oikeaan suuntan. Lähti hyvin jäljelle ja kohta nousikin 1 keppi. Jatkettiin ja kulma meni hyvin ja 2 keppi nousi hyvin. Suoraa oli sitten 200m jossa 3 keppi n 160m ja se jäi metsään. Ajoi alun hyvin ja loppua kohden siksakki jäljestystä jossa se keppikin sinne metsään jäi. Suoran jälkeisen kulman otti hyvin, mutta keppi nro 4 jäi sitten kulman jälkeen metsään. 5 kulman otti hyvin ja sen jälkeen 5 keppikin nousi ja tästä jatkettiin kepille 6 mallikkaasti joka myös nousi.

Eli janaharkkoja, pitkiä suoria jäljelle ja lisää harkkoja, kyllä jälki hyvällä mallilla on ja Ukko tykkää jäljestää.

Vinski taas pääsi pitkästä aikaa kokeilemaan esineruutua. Vietiin esine ruutuu ihan vain pari metriä ja lähteys. Unohti heti mitä piti tehdä ja ajelehti ruutua ympäriinsä ja vahingossa otti takas tullessa esineen suuhunsa josta mahtavat kiitokset. Tein toiston ja ei mitään hajua. Täytyy mennä jonkun kanssa jotta voi toinen näyttää esinettä ja saada kunnon kiinnostuksen.

Vinski päästi myös jäljelle: tein makupala jäljen joka oli n 200m pitkä. Tänään ei sitten ollutkaan ylimääräistä vauhtia vaan jäljestettiin kaikessa rauhassa imuroiden ruuat. Hieman loppua kohden tuli epätarkkutta ja kiinnitti huomion autosta kuuluvaan jodlaukseen (Ukko ei tykännyt yhtään että muut pääsee). Mutta tukemalla päästiin jälki loppuun. Seuraava harjoitus täytyy tehdä hieman lyhyempi ja kauempana autosta.Positiivista on että Vinski on innoissaan jälkijutuista ja selvästi jo kunnolla jyvällä mikä on homman nimi. Ja keppejä aloitetaan heti huomenna harjoittelemaan.

Ukon kanssa otettiin eilen tottista: seuraamista hihnassa ja nyt se edistää, mutta paikka on oikea. Parempi niin kuin metrin päässä jossain suunnassa. Selkeästi minun käsien asennon korjaus ja takaisin päin meno auttoi heti. Tätä lisää niin hyvä tulee.

Otimme myös parista metristä eteentuloja tämä on vieläkin vähän sinnepäin ja epävarmaakin, mutta selkeästi pikkuhiljaa oikea paikka palautuu mieleen. Palkaksi otettiin sitten luoksetuloja niin että minä lähden karkuun jossain vaiheessa ja Ukko pääsee puremaan suoraan vaudissa patukkaan. Näki koirasta että kivaa on. Ja tänään tuossa myöhemmin samaa tiedossa lisää.

Vinskin kanssa pääsemme pikkuhiljaa eteenpäin seuraamisen oikeassa paikassa. Aluksi toki on loikkia mutta rauhoittuu koko ajan nopeammin ja nopeammin. Ja paras palkka tuntuu olevan vinkuva tennispallo jota on kiva tuodan minulle. Kyllä tämä tästä pikkuhiljaa valmiiksi tulee.